SĂ„ fungerar effektiv SEO idag – 3 Tips!

Att skapa en effektiv SEO Àr nÄgot de flesta företag drömmer om. Höga placeringar pÄ Google betyder i regel stora inkomster. Att vÄga investera lite tid och energi i nÄgot sÄ enkelt som sökmotoroptimering borde nÀstan vara en sjÀlvklarhet, eller?

BĂ„de ja och nej,

Sanningen Àr att mÄnga företag idag söker efter en webbyrÄ som kan leverera resultat direkt.

En effektiv SEO handlar inte om snabba resultat, snarare om en lÄngsiktig och vattentÀt investering. Det kan ta upp till 6 mÄnader innan dina insatser ger resultat.

SĂ„ fungerar effektiv SEO

En effektiv SEO handlar istÀllet om att jobba smart och fokusera 6-7 mÄnader i framtiden. Samtidigt som du jobbar hÄrt med on-page, för att fÄ mer auktoritet genom off-page.

LÄter det krÄngligt?

Onpage handlar om din webbplats, dess rubriker, innehÄll och allt annat som besökare (och sökmotorer) tar del av.

Genom att optimera sin on-page pÄ ett effektivt sÀtt, kommer du fÄ mer uppmÀrksamhet och andra webbplatser kommer förhoppningsvis lÀnka till dig (off-page).

HÀr Àr tre tips för en effektiv sökmotoroptimering

Innan du börjar optimera din webbplats för sökmotorer (lÀs: besökare) bör du givetvis försöka göra en analys pÄ motstÄndet.

Det finns ett par enkla verktyg för detta, min personliga favorit Àr Ahrefs.

1. Fokusera pÄ lÄnga meningar och informativa inlÀgg

Vi leker med tanken att företaget Ă€r en elfirma, som vill ha mer jobb i sin stad – och för att göra det hela lite svĂ„rare, utgĂ„r vi frĂ„n att elfirman Ă€r lokaliserad i Stockholm. Vad gör jag nu?

Ett tips Ă€r att skapa ett konto pĂ„ Google Ads (helt gratis). DĂ€refter gĂ„r du till “sökordsplaneraren” och matar in ett par sökord.

Du kommer nu fĂ„ fram en lĂ„ng lista över sökord – vĂ€lj ett par av sökorden (gĂ€rna med 3-4 ord) och försök skapa innehĂ„ll.

2. Bygg interna lÀnkar

Du börjar optimera en webbplats pĂ„ sidan för “Elektriker Stockholm” samtidigt som du stödjer denna sida med interna lĂ€nkar frĂ„n alla undersidor med lĂ„nga nyckelord som du precis har skapat.

Interna lÀnkar?

Nöjd dig inte med en slagkraftig sida, starta upp en blogg dÀr du skriver lÄnga inlÀgg om allt möjligt som har med elektriker, eljobb och installationer att göra.

FrÄn inlÀgg pekar du mot dina huvudsidor, pÄ ett naturligt sÀtt, förstÄs.

3. Kolla upp konkurrenterna

NÀr du har ett nyckelord bör din första ÄtgÀrd alltid vara att göra en egen sökning pÄ google.

LĂ„t oss ta ett exempel!

NÀr jag skapade den hÀr komprimerade guiden kring effektiv SEO, hade jag först en idé om att skriva ett informativt inlÀgg om vad effektiv SEO Àr för nÄgot.

Vilket jag visserligen gjorde, men.

NĂ€r jag gjorde sökningen pĂ„ Google insĂ„g jag att alla sidor som rankar pĂ„ detta nyckelord har diverse topplistor, med slagkraftiga meningar som “5 Tips för att fĂ„ en effektiv sökmotoroptimering”.

Naturligtvis anammar jag detta, eftersom Google har gjort en uppskattning kring vad jag som söker Àr ute efter. De kommer att placera resultat efter detta, dÀrför vore det en dum idé att Àndra taktik.

Sammanfattning

Att Ästadkomma effektiva SEO-lösningar till din webbplats Àr ofta ganska enkelt. SÀrskilt idag, nÀr de flesta strategierna Àr bÄde tillgÀngliga och lÀttförstÄeliga (Àven för en nybörjare).

Ett sista tips jag kan kan ge för att ditt företag ska fÄ en maximal effektivitet Àr att skriva vÀldigt lÀttlÀst.

Skippa alla akademiska ord som du gÀrna glÀnser med, och försök istÀllet att skapa texter som en normalbegÄvad 12-Äring kan förstÄ.

Tack för visat intresse!

LĂ€mna ett svar