Så köper du texter & innehåll till din webbplats

Att anlita en konsult, eller rent av anställa en content writer kan vara fördelaktigt när det kommer till SEO 2021. De flesta sökmotorer fokuserar mer på innehåll än tidigare & besökarna har redan hunnit bli bortskämda.

Men hur lyckas man egentligen skriva bra innehåll? Jo, genom att vara rak, ärlig men även lite lekfull. Att skriva tråkiga eller akademiska texter tar inte din webbplats särskilt långt idag. Om du inte är verksam inom medicin, och syftet är att komponera just sådana texter, förstås.

Hur köper man innehåll till sin webbplats?

Det enklaste sättet att köpa innehåll till sin webbplats är att höra av dig till oss på Moody media. Du får ett svar inom tjugofyra timmar – och vi kan då börja skissa på en plan.

Hur mycket content behöver jag?

Alla genrer är olika & det finns väl egentligen inget rätt eller fel när det kommer till volym av innehåll. Snarare tenderar webbplatser att se väldigt annorlunda ut vad gäller just innehåll.

Att ha mycket innehåll på sin webbplats kan givetvis hjälpa dig att ranka högre hos sökmotorerna. Har du dessutom ett bra innehåll – kommer det direkt påverka din sökmotoroptimering; det kallas nämligen on-page SEO.

Hur mycket kostar en text till min hemsida?

Att köpa text till din hemsida kostar ungefär 0,8 kr per ord. Det innebär att ett blogginlägg, eller sida på 1000 ord kommer kosta dig 800kr – och så vidare.

I regel kan du förvänta dig priser mellan 0,7 – 1,5kr per ord och kostanden är minst sagt godtycklig. Du får inte bättre texter bara för du betalar mer, helt enkelt.

Och detta gäller givetvis svenska texter – tittar man däremot på engelska content writers finner man helt andra priset. Detta har framförallt att göra med utbudet. Det finns helt enkelt fler textskrivare som behärskar det engelska språket i jämförelse till svenskan.

Lämna ett svar